HSV Gorinchem website gesloten

Deze website voor HSV Gorinchem is sinds 21 oktober 2015 gesloten.

Zodra een nieuwe website is gerealiseerd zal de domeinnaam hier vermoedelijk naar gaan verwijzen. Deze oude site zal niet langer worden onderhouden.

Dank voor ieders steun en activiteit gedurende de laatste drie jaren. Tijdens deze periode werden maar liefst 65.000 pagina’s getoond.

Bas, webmaster

foto

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor HSV Gorinchem website gesloten

Wedstrijdprogramma voor 2016

Het wedstrijdprogramma voor 2016 is klaar. Ten opzichte van 2015 is er niet veel veranderd. Er zijn nu 7 avondwedstrijden. In juni zal er een open wedstrijd georganiseerd worden in het Merwedekanaal. Vele regioverenigingen organiseren ook open wedstrijden waar diverse Gorkumse leden naar toe gaan, daarom willen we ook een wedstrijd houden voor vissers uit de regio.

Hoewel in 2015 het bootvissen niet meer op de agenda stond is er toch nog geprobeerd om het door te laten gaan. Dieptepunt was dat er nog maar 2 boten waren met totaal 3 deelnemers. Omdat er diverse leden door ouderdom en gebreken niet overal kunnen vissen is besloten om in 2016 een apart vak te houden op de steiger bij de ark. We willen graag dat iedereen mee kan doen op een veilige manier.

Natuurlijk houden we de “OUWE SANNIE” wedstrijd weer in augustus.

De Federatie-wedstrijd is altijd een probleem om in te roosteren omdat de definitieve datum altijd laat bekend wordt gemaakt. Sportvisserij Nederland adviseert  om deze te houden in het derde weekend van mei. Mogelijk wijzigt deze datum nog.

De wedstrijdcommissie

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Wedstrijdprogramma voor 2016

Wintercompetitie start 17 oktober weer in de haven

Zaterdag gaan we weer van start met de wintercompetitie. Besloten is om in de haven
(rechte stuk bij de eerste brug) te vissen. Hier en daar worden toch wat  al voorns gevangen maar ook baars en veel grondels. LET OP !! loten om 7:30 en vissen van 8:30 tot 12:00 uur. Hengellengte maximaal 9 meter.

Tot ziens

De concourscommissie

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Wintercompetitie start 17 oktober weer in de haven

HSV-Gorinchem: tellerstand op ruim 64.000 pagina’s

De HSV-Gorinchem website is een tellerstand van ruim 64.000 gepresenteerde pagina’s gepasseerd! Voor een lokale Gorinchemse website is dat heel goed. Sinds 2013 kun je hier het reilen en zeilen teruglezen. Oudere berichten kun je in het archief nabladeren.

Beide sponsors, alle leden en belangstellende sportvissers: dank!

Op naar 100.000 pagina’s!

Bas, webmaster

foto

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor HSV-Gorinchem: tellerstand op ruim 64.000 pagina’s

Forel gevangen? De keuken in!

Tegenwoordig kun je als sportvisser in vele forelputten terecht. Niet bepaald een alledaagse tak van de sportvisserij. In sommige forelputten mag (of moet!) je gevangen vis meenemen. Een voorbeeld “om de hoek” is visvijver De Biesbosch in Werkendam.

Dan moet je natuurlijk ook de keuken in. Hoe dat moet, zie je hier!

http://deforelvisser.com/avondvissen-op-forel-en-karper-bij-de-biesbosch-in-werkendam/

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Forel gevangen? De keuken in!

Open Gorkums jeugdwedstrijd gewonnen door Trevor van Oord en Wessel Voogd

Eendenplas

De kampioenen

Vrijdag 4 september was weer de jaarlijkse jeugdviswedstrijd voor alle jeugd van 5 tot en met 14 jaar. Er waren dit jaar 31 aanmeldingen.

Helaas haakten enkelen af vanwege het weer want het was heel onstuimig. Fikse regenbuien en windvlagen. Niet helemaal wat de buienradar aangaf!

Toch deden er nog 24 jeugdvissers mee dit jaar. We visten in 2 leeftijdsgroepen:

Groep A was van 5 tot en met 9 jaar

Goud was hierbij voor Trevor van Oord hij ving 150 cm vis.

Zilver voor Tygo Tuinenburg met 32 cm vis.

Brons voor Finn Buijk met 31 cm.

Groep B was van 10 tot en met 14 jaar;

Goud was voor Wessel Voogd met 146 cm vis.

Zilver voor Wendy Loeve met 144 cm.

Brons voor Suzanne Loeve met 104 cm.

Met vriendelijke groet,

Lenie viveen

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Open Gorkums jeugdwedstrijd gewonnen door Trevor van Oord en Wessel Voogd

Leren vissen?

Wie wil leren vissen kan er alles over leren via het geweldige Youtube Channel van Viskid Boaz! Alle denkbare visserijen komen aan de orde: Karperen, Snoeken, witvissen, noem maar op! Veel instructie met humor!

Bekijk hier de trailer:

Het Youtube channel:

https://www.youtube.com/user/ViskidBoaz

Geplaatst in Geen categorie | Tags: , , , , , , , , | Reacties uitgeschakeld voor Leren vissen?

22 augustus TROPISCHE MARATHON

7 uur vissen in een temperatuur die in de middag op liep tot 30 graden is een hele opgaaf. Toch kwamen er 14 deelnemers naar de ark. Er werd gevist in 2 vakken. Om toch nog wat in de schaduw te zitten werd gekozen voor het Merwedekanaal, 1 vak voor de A15 en een vak er na. Het was een gescheiden koppel wedstrijd maar de koppels werden na de wedstrijd pas geloot.

De vangsten waren prima, gemiddeld werd er 4,5 kilo gevangen. De absolute winnaar was in vak B Jan de Vos met 15.070 gram. 2e Bertus Viveen met 7080 gram en 3e werd Toon de Wit met 5890 gram. Winnaar in vak A werd Will Zwaan met heel veel maatse voorns met een totaal van 6210 gram. 2e werd Nico Visser met 4 brasems en wat kleine vis totaal 5430 gram. Joop de Jongh zat fijn naast een boot waarop lekker werd gewerkt, ondanks dat wist hij toch 4160 gram te vangen goed voor de 3e plaats.

Na afloop werden er in de ark de koppels geloot. Omdat er op totaal gewicht werd gevist was al duidelijk dat Jan de Vos 1e was maar wie was de gelukkige om met Jan een koppel te vormen. Het was Wim Kluytmans die uit de loting kwam met 16.900 gram. 2e werd koppel Bertus Viveen en Nico Visser met 12.510 gram. 3e werd Cees Duijzer en Joop de Jong met 9.890 gram.

In de pauze werden er broodjes en een drankje verzorgd. Nettie had voor het eten gezorgd en de altijd aanwezige Huib van Heumen zorgde voor het transport. Bedankt hiervoor.

Volgende wedstrijd is 5 september. Loten om 7 uur en vissen van 8 tot 12.

De wedstrijdcommissie

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor 22 augustus TROPISCHE MARATHON

Vissen op snoek: veiligheid voor vis en visser

Nog even en dan staat het snoekseizoen weer voor de deur! De Snoek is een schitterende vis, maar je moet wél goed weten hoe er mee om te gaan. Onderstaande video vond ik onlangs op Youtube. Zaken als voldoende lang drillen, toepassen van de kieuwgreep en veiligheid komen uitvoerig aan bod. Snoeken hebben een uniek vlekkenpatroon (tekening) en zijn vaak erg honkvast. Zo kan het zijn dat je een snoek jaar na jaar tegenkomt op bepaalde stekken.

Hoe dan ook: als je gaat snoeken, zorg dan dat je goed beslagen ten ijs komt. Zorg voor goed materiaal, maar ook voor het juiste onthaakmateriaal, zoals een lange tang, en een degelijke kniptang om dreggen door te knippen als het onthaken niet snel genoeg lukt. Niet vakkundig onthaken kan een drama voor de vis worden, en tot flinke verwondingen bij de visser leiden. Mijn persoonlijke voorkeur is snoeken zonder weerhaken, liefst met een enkele haak op kunstaas. Je verspeelt dan wel eens een vis, maar het onthaken is een eitje, en weinig belastend voor de snoek. Ik heb wel eens een snoek gevangen binnen minuten nadat dezelfde snoek werd teruggezet. Sommige snoeken zijn felle jagers, vooral in het najaar. Trefzeker handelen is een must.

Snoeken kun je het beste leren van een ervaren snoekvisser. Maar, het bekijken van onderstaande video helpt al enorm!

Geplaatst in snoekvissen | Tags: , , | Reacties uitgeschakeld voor Vissen op snoek: veiligheid voor vis en visser

Zaterdag 22 augustus MARATHON vissen

Zaterdag 22 augustus wordt weer de jaarlijkse marathon gevist. Afhankelijk van het aantal deelnemers zal er bij de brandweer en in het Merwedekanaal worden gevist. Er wordt gevist van 8:00 uur tot 12:00 uur en van 12:30 uur tot 15:30 uur. In de pauze zullen er broodjes en een drankje worden verzorgt.

Na de wedstrijd zullen er koppels geloot worden, het koppel met het hoogste gewicht heeft gewonnen. De prijzen zullen verhoogd worden en voor de wedstrijd worden berekend.

De wedstrijdcommissie.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Zaterdag 22 augustus MARATHON vissen